VOLUNTEER

This years Tons Of Rock festival will take place from the 22th through the 24th of June at Fredriksten Fortress, in Halden. To make this happen we depend on volunteers to cover all tasks at hand. We need volunteers for everything from catering and bars to transportation, hospitality and security. The different jobs and areas of responsibility can be found here.

As a volunteer at Tons Of Rock Festival you carry an essential part of the responsibility for the success of our festival, and in return we can offer you certain benefits.

WE OFFER

  • Festival tickets
  • Food and drink during your working hours
  • Crew T-shirt
  • New friends and interesting tasks
  • The opportunity to be a part of ToRs growing history
Depending on the task you´re assigned and how many hours you are able to put in you will be compensated with tickets/pass to enter the festival, accommodation as well as food and drink during work hours. As a general rule you´ll have to work one day to get a pass to the festival for one day. In general also, most rigging will take place before and after the festival, whereas shifts in bars, service and security will take place during the festival. This means you would be working approximately half of the festival and be able to enjoy half of the festival as a guest. Any further contributions to our work force would obviously be greatly appreciated, and we are pleased to find that many wish to do so.

Any absence from agreed working hours will only be accepted along with medical documentation. If you cannot document your absence you will be billed for the price of the festival ticket in its entirety.

We want as many volunteers as possible for this years festival. To register as a volunteer you need to be at least 16 years old at the time the festival begins. For certain jobs, such as serving alcohol and driving cars and other vehicles the law requires you to be over 18 years old. If you are under 18 law requires a signed approval from one of your parents to allow you to work as a volunteer. A form for parental approval can be found here and be returned by e-mail at frivillig@tonsofrock.no, or be brought signed to the volunteers registration at the festival.

JOB DESCRIPTIONS

ADHOC – Altmuligfolk & Håndverkere

Adhoc-gruppa jobber både før, under og etter festival. Å være med i denne gruppa innebærer at du kan brukes til det meste. Om vi mangler noen eller trenger ekstra hjelp med noen av de andre oppgavene på festivalen, så er det denne gruppa som stiller opp. Arbeidsoppgavene er derfor veldig varierte og vi kan love deg at det ikke blir stillesittende. Her ser vi helst at du har førerkort, gjerne utvidet, og at du ikke er redd for å ta i et tak.

Under denne gruppa ligger det også en undergruppe for håndverkere. Så hvis du er tømrer, elektriker, rørlegger eller et annet håndverkeryrke så trenger vi deg både før, under og etter festival.

Akkreditering

Her registrer inn alle de akkrediterte, slik som presse, sponsorer, gjester og samarbeidspartnere. Du deler ut adgangsbevis, gir informasjon og hjelper med det som trengs.
Oppgavene knyttet til akkreditering vil hovedsakelig være under festivalen.

Arena
Er du med i denne gruppa er du med å rigge mesteparten av festivalens infrastruktur. Du må like å jobbe og bli svett i panna. Noen av oppgavene du har er blant annet å sette opp inngjerdingen til festivalen og kle disse med duk for å hindre innsyn, rigge opp og ned scener, større telt, lyd- og lysutstyr, legge matter på steder der gresset på den fantastiske festningen ikke skal bli slitt, rigge telt til salgsboder og sette opp krakker og bord til publikumsområdene.
Sjåfører med førerkort i alle klasser er en fordel.
Har du truckførerbevis, så vil du i tillegg være med på å plassere ut paller, gjerder, barrikader, toaletter, pissoarer, barer, sikringsmateriale og annet utstyr.
Vi søker etter personer med godt humør, som kan ta selvstendig ansvar og jobbe i team. Her er det viktig å et spesielt øye for at festivalområdet tar seg godt ut, er sikkert og bidrar til at publikum føler seg hjemme.
Kunne du tenke deg å være med på det som skjer fra en artist kommer til Halden og frem til de går på scene? Være med å organisere det som må gjøres etter artisten er ferdig på scenen?

Da kan oppgavene på frivilliggruppa Artist være noe for deg. Her vil dagen bestå i å hjelpe til med alle de små detaljene som gjør at artisten har en hyggelig dag på jobb og at konserten blir en suksess. Jobben består av for eksempel handling av mat, drikke eller snacks, passe på at håndklær og drikke er på plass før artist går på scenen og vasking av klær/levere på vaskeri. En annen viktig oppgave kan være å opplyse om hyggelige aktiviteter i Halden og nærområdet som kan være gøy om man har noe fritid.

Det kan bli noe venting da ikke alle artister har like stort behov for hjelp.

En fordel om du er selvstendig og løsningsorientert. Ting trengs gjerne å bli gjort fort, så fint om du ikke lar deg stresse altfor lett. Denne jobben gir deg en fin mulighet til å lære og se mer av hva som foregår før og etter en konsert.

Det er ingen vits å søke med motivasjon av å få møte favorittartisten din. Dette er en krevende og ansvarsfull jobb der det kreves en profesjonell holdning.

Som frivillig i servering er du et av festivalens ansikter utad til våre rockeglade gjester og bruker mye av din tid på å smile og være hyggelig. Vi har ansvaret for å selge leskende dråper til våre gjester, så raskt og effektivt som mulig, og så riktig og forsvarlig som mulig. I denne avdelingen trenger vi folk med godt humør, litt tålmodighet og is i magen ­– alle kan lære dette, og de fleste syns det er skikkelig gøy.

Spørsmål rundt servering og oppgavene der kan rettes til post@andenaud.com med emnefeltet “Tons of Rock 2017 – Bar”.

 

NB! 18-års aldersgrense.

Vi har noen VIP-gjester som skal passes på litt ekstra. Rett og slett en vertskapsrolle. En positiv innstilling og evnen til å smile og være blid uansett situasjon.

 

NB! 18-års aldersgrense.

Billett

Dette teamet er festivalens ansikt utad, det første publikum møter når de kommer til festivalområdet. Å være serviceinnstilt og hyggelig er et krav! Hovedoppgaven din er å bytte forhåndskjøpte billetter mot adgangsbevis og å selge billetter og festivalpass til publikum i døra

Vi venter mange besøkende til festivalcampingen. Her skal vi huse festivalpublikum i telt og bobil, og det vil også bli en egen motorsykkelcamping. Vi kaller jobben for campingvertskap, og der trenger vi dere. Frivillige som jobber her vil bidra til at alle festivalgjengere har det bra også utenfor selve festivalområdet. Bli med å gjøre festivalcampingen til den beste festivalcampingen i historien!

Teamet her blir ett viktig ansikt utad da dere er de første mange festivalgjester møter når de kommer til festivalen. Å være serviceinnstilt og hyggelig, er et krav!

Oppgavene blir blant annet å bytte forhåndskjøpte billetter mot campingarmbånd ved innsjekking, brannsikkerhet, betjene ladestasjon for mobiltelefoner, avgangskontroll, salg av kaffe (?), etterse sanitæranlegg, renhold av området og påse generelt at reglene som gjelder på campen blir respektert.

Cashless er betalingssystemet vårt på området. Det er et svært enkelt og selvforklarende system, men det trengs uansett noen som bistår de som lurer på hvordan det fungerer og hvordan fylle på det. Enkelt og lære, og enkelt og lære bort. Vi trenger blide, serviceinnstilte personer.
Festivalområdet skal dekoreres og utsmykkes. Her trenger vi kreative sjeler som kan bidra med gode ideer, male- og tegneferdigheter. Har du ideer til hvordan området kan og bør se ut, så ikke nøl med å registrere deg.

Arbeidet vil foregå før festivalstart samt nedrigg av dekorasjoner på søndagen.

Frivilligteamet

Det er du som møter de frivillige når de kommer til festivalen for første gang. Det er du som sjekker dem inn, viser dem hvor de skal bo og hvor de kan spise. Det er du som beroliger og sier at dette skal gå bra! Det er du som viser vei når de ikke vet hvor de skal og du holder orden på hva folk har fått og ikke fått. Dette er jobben for deg som er serviceinnstilt, har et smil om munnen og er nøyaktig.

Logistikk

Her trenger du førerkort. Her kan du jobbe både før, under og etter festival. Jobber du på logistikk så hjelper du blant annet med å sette opp mobilt lager på arena, henting av backstage-møbler, kjøring av mat og generell henting av stæsj vi trenger fra andre steder. Du bli en typisk runner! Er dette noe for deg, er det bare å søke.

Miljøarbeider

Under dette området jobber du med renovasjon- og avfallshåndtering. Dette er jo den beste jobben for de frivillig, som får gå over hele festivalplassen til enhver tid, og som da har muligheten til å få med seg mye av musikken.

Arbeidet består i å holde festivalplassen så ryddig som mulig; før, under og etter konserter. For det meste består det i å bytte sekker i beholdere, plukke det de ser av søppel på bakken, følge med på at det er papir og antiback på/ved toalettene (ikke vasking) og hente avfall på steder som frivilligsentral, pressekontor, backstage og andre fasiliteter.

Det er ingen aldersgrense for deg som frivillig. Du trenger ingen erfaring, du får full opplæring

Jobben her består i alt av arbeid på og bak scenen både før, under og etter festivalen.

Opprigg: du jobber før festivalen starter, med å rigge opp de tre scenene våre. Du kan velge å være med å rigge fra starten, for så å ikke jobbe under selve festivalen. Du må løfte, bære, løpe og jobbe i team når du jobber med rigging. Arbeidsklær, gode sko og arbeidslyst er viktige stikkord hvis du ønsker å gjøre dette. Du kan også kombinere denne jobben med å være stage crew på en av scenene under festivalen.

Oppgavene her utføres under festivalen på og bak scenen, utstyr inn og ut mellom konsertene. Her jobber du tett på artistene, så du må som alle andre frivillige være serviceinnstilt. I tillegg bør du kunne jobbe selvstendig og være løsningsorientert samtidig som du må kunne ta klare beskjeder fra stagemanager og andre overordnede. Du må ha fylt 18 år og gjerne ha erfaring fra liknende arbeid. Hvis du spiller i band og har noe teknisk erfaring, passer du fint inn her. Fint om du nevner i søknaden din om hvilke instrumenter du spiller og hva du kan av sceneteknikk fra før.

Alle som jobber tett på artistene må skrive under på en taushetserklæring og vil få instrukser om regler for fotografering bak scene osv.

Vi ønsker at du er over 18 år og har erfaring fra scenerigg tidligere. Dersom du har utvidede førerkortklasser, hjullasterbevis, truckførerbevis eller klatresertifikat, opplyser du om det i søknaden.

NB! 18-års aldersgrense.

Hovedoppgaven din som sjåfør vil være å hente og bringe våre artister i forbindelse med deres opphold hos oss. Noen må hentes på flyplassen mens andre bare skal transporteres til/fra hotell, backstage etc. Som sjåfør har du egne arbeidstider etter avtale med transportleder. Du kan gjerne ha utvidet sertifikat, være glad i å kjøre bil, men du snakker ikke til artistene, uten at de snakker til deg! For å jobbe som sjåfør må du ha hatt sertifikat sammenhengende i minimum tre år.
Trivselteamet

Dette er den desidert koseligste gruppa å være i! Det er dere som sørger for at alle de andre frivillige har det bra. Du gir dem kaffe, godteri, klem eller plaster! Her kan man jobbe både før, under og etter! Liker du å være sola i andres liv så er dette gruppa for deg!