Har du lyst til å lære mer om å fotografere konserter og å stå i fotograva på Tons of Rock og fotografere festivalartistene? Da bør du melde deg på workshopen som arrangeres under festivalen.

I fjor ble Tons of Rock i Halden arrangert for første gang, og den var en stor suksess. Det ble også holdt en fotoworkshop under festivalen, og i år gjentar vi suksessen. Workshopen arrangeres i samarbeid med festivalen, og er lagt opp med en blanding av praksis og teori. Hva skiller konsertfoto fra andre fotosjangere, litt om fotojuss og –etikk og om tekniske sider ved konsertfotograferingen.

Deltakerne får fotopass for å fotografere konsertene under festivalen. På dagtid og mellom konsertene går vi gjennom bildene og diskuterer hva som er bra og hva som kan gjøres bedre. De beste bildene blir også lagt ut på festivalens nettsider. Du bør ha kamerautstyr som egner seg for fotografering i dårlig og varierende lys. De fleste nyere digitale speilreflekskameraene er godt egnet, mens du bør ha lyssterke linser. I tillegg må du ha med egen PC/Mac for redigering av bildene under festivalen. Workshopen varer fra torsdag 18. juni, og avsluttes søndag ettermiddag 21. juni.

Per Ole Hagen leder workshopen. Han er en erfaren konsertfotograf med godt over 10 års erfaring, flere utstillinger, bl.a. Norwegian Metal in Concert, bilder i flere bøker og norske og internasjonale magasiner og nettsider. Han har erfaring fra flere workshoper og har også holdt foredrag om rettigheter innen musikk og foto. Til daglig er han musikkrettighetssjef i NRK og er til stede på mellom 10 og 15 festivaler pluss mange konserter hvert år.

Pris: Kr. 4.000,- som inkluderer workshop og festivalpass.

Overnatting: Hotellene i Halden er etter hvert fullbooket, men workshopdeltakerne har mulighet for å bo på frivilligcampen, som ligger inne på selve festivalområdet. Vi holder workshopen i et eget avlåst rom, slik at det er mulig å oppbevare utstyret trygt under festivalen.

Vi setter et tak på 10 deltakere ut fra prinsippet om først til mølla.

Hvis du har noen spørsmål angående workshopen, hva slags utstyr som egner seg, osv, kan du bruke mailadressen under eller ringe 90102590.

Påmelding: perole@artist-pictures.com.

Deltakerne vil få tilsendt mer info og noe lesestoff fremover mot festivalen.