Arbeidsoppgaver Frivillig

Arena:

Opprigg
Tons of Rock trenger dyktige folk for å få satt opp festivalområdet. Riggegjengen bygger opp festivalområdet før festivalen og oppgavene dine kan variere mellom å sette opp telt, gjerder, legge veiduk mm. Som rigger er det mye å løfte, bære og løpe rundt. Ta på arbeidstøy og gode sko.
Passer for: Folk med godt utvikla praktisk sans, pågangsmot, godt humør og som ikke er redd for å jobbe lange dager.
Dekor
Sammen med våre områdedesignere skal du få pynte opp festivalområdet vårt før festivalen åpner, og rydde pynten bort når vi er ferdige. Oppriggen går med til maling, hamring og kanskje litt symaskin!

Passer for: Kreative sjeler som digger malekost, hammer og symaskin.

 

Camping
Ekeberg Camping åpner dørene for bare Tons of Rock i festivaluka! Dette gjør at vi kan sette vårt helt eget preg på campen og lage den råeste festivalcampen med utsikt over hele Oslo. Vi skal sørge for at festivaldeltagerne og våre egne frivillige trives. Vi skal sørge for at de får den informasjonen de trenger. At de får mulighet til å kjøpe Tons of Rock merch og andre godsaker. I tillegg skal vi sørge for at det er rent og ryddig til enhver tid. Har du lyst til å lage den råeste festivalcampen vi noen sinne har hatt? Blir med da vel!

Passer for: Utadvendte ordensmennesker med glimt i øyet.

 

Lager&Logistikk
Lageravdelingen sørger for ordning & reda i festivalens utstyr. Inn/utlevering av utstyr fra lageret etter behov og generell logistikk av lagerbeholdningen på festivalen. Lageret er noe av det første som åpnes under opprigg og det siste som stenges under nedrigg. Dvs at vi trenger folk som kan jobbe før, under og/eller etter festivalen i denne gruppa.

Passer for: Utprega ordensmennesker, liste-lagere og service-hoder.

 

Runner
Festivalen har behov for driftige sjåfører. Det er masse varer, utstyr og folk som skal fraktest til og fra arenaen. Oppgavene her er mange og varierte og det er sjelden en kjedelig dag på jobben. Så liker du å kjøre mye bil så er dette jobben for deg. Søkere med førerkort klasse D1, D1E og BE blir prioritert. Vennligst oppgi førarkortklasser i din søknad:)
Passer for: Stødige bilglade ja-mennesker

 

Adhoc
Tons sin “alt i ett”-styrke! Jobber med litt av alt under festivalen. Du settes inn der det trengs, når det trengs. I denne gruppen kan det hende du skal legge/lappe veiduk, rigge gjerder, henge opp skilt, stå i bar osv. Allsidighet er et stikkord.
Passer for: Vaktmesterhoder som liker å ta i et tak

 

Håndverkere:
Er du håndverker? Si ifra! Vi trenger deg! Husk å skrive yrke ditt.
Passer for: Elektrikkere, Rørleggere og Tømrere

 

Festivalinfo & Nabovertskap
Om du liker å hjelpe folk så er du på riktig plass! I Infobodene bistår vi med det meste. Om festivaldeltakerene har spørsmål, mista soveposen sin, eller vil slå av en prat om været så er du personen de kommer til. Rundt Ekeberg er det mange naboer som skal taes godt vare gjennom hele uka. Dette innebærer at vi veilededer festivaldeltagerene dit hvor de skal og at vi sørger for et trygt nabolag. Vi skal også vise deltagerne hvordan de kommer seg til kollektivtransport ned igjen til sentrum, samt sørge for at folk bare parkerer der hvor vi skal parkere.
Ett løsningsorientert sinn med sans for service er en uslåelig kombinasjon.
Passer for: Servicehoder og blidfiser

 

Scene/Artist:

Scenerigg
Scene, lyd og lys skal rigges opp før festivalen. Her trengs det «stå på vilje»! I denne gruppa er det mange tunge løft og lange dager.
Passer for: Gutter og jenter som liker å ta i ett tak og bli svett på ryggen.

 

Scenecrew
Under festivalen hjelper du til på scena under og mellom konsertene, for at programmet skal gå så knirkefritt som mulig. Her er det viktig og ha godt fokus, høre på beskjeder og være kjapp i avtrekkeren når oppgavene kommer.
Passer for: Slagkraftige folk som liker å jobbe midt i smørøyet.

 

Artistvert
Som artistvert skal du sørge for at bandet/artisten får et hyggelig opphold og for at de er på riktig sted til riktig tid. Du hjelper til med å hålde backstage ryddig heile dagen og sørger for at artistene for et flott opphold hos oss
Passer for: Du utadvendt og serviceinnstilt. Vi er på jakt etter folk med gode språkkunnskaper!

 

Artist-transport
Festivalen har og behov for driftige sjåfører. Det er mange artister og folk som skal fraktes til og fra Ekebergsletta. Vi trenger frivillige som kan kjøre artistene, utstyr og annet. Det er viktig at man anser seg selv som en trygg sjåfør og at man er i stand til å manøvrere en 9-seter. Vi ser helst etter folk som har hatt førerkortet i minst 2 år. Søkere med førerkort klasse D1, D1E og BE blir prioritert. Vennligst oppgi førerkortklasser i din søknad. Arbeidstiden din kan være til alle tider av døgnet
Passer for: Selvstendige og stødige sjåfører med utpreget serviceinnstilling

Bevertning:

Bar
Erfaringa vår tilsier at festival gjør folk ekstra tørste, og me treng nokon med godt humør til å tappe festivaløl. Erfaring fra bar er sjølvsagt ein fordel, men definitivt ikke et krav. De som jobber i bar har ansvaret for å tappe og selge øl, brus, snacks og andre barvarer til våre gjester i et rykende tempo.
Passer for: Folk med godt humør, tålmodighet og som er effektive og liker litt hektiske dager.

 

Backstagevert
Som vertskap backstage sørger du får at området er pent og ryddig og hjelper til med servering. Det er mange tilbud backstage på Tons of Rock, så noe av oppgavene kan også handle om å hjelpe leverandører.
Passer for: Folk med servitørbakgrunn eller erfaring fra bar.

 

Catering
Frivillige, artister og eksterne aktører trenger mat både før, under og etter festival. Catering gruppa ser etter personer som er glad i å lage mat, takler til tider stort arbeidspress og som ellers har et smittende godt humør. Catering trenger folk både på opprigg, under avvikling og på nedrigg mens de som skal lage mat for artistene trenger hovedsakelig folk under avvikling.
Vi er veldig opptatte av maten vi serverer på Tons of Rock og det er det viktig at du er også.
Passer for: Serviceinnstilte folk med sans for matlaging

 

Trivsel
Trivselsspatruljen er for deg som er glad i folk, smiler mer enn gjennomsnittet og trivest med å gjøre andre bedre! Trivselsspatruljens oppgave er å være de frivillige sine frivillige. Vi skal sørge for at alle de frivillige på Tons of Rock har det bra, får seg ein kopp kaffe og en banan og holder stemningen oppe 24/7. Oppgavene til trivselspatruljen er å ta vare på frivillige og stab, spre god stemning og hjelpe til der det er behov. Denne gruppen bemanner frivilligteltet og patruljerer sletta med store smil og påfyll av energi. Smitter ditt gode humør? Da er dette jobben for deg! Dette er nok den kosligste jobben du kan gjøre som frivillig!
Passer for: For deg som lager pakkekalender til andre og som alltid deler godteposen din!

 

Akkreditering:

Akkreditering-innsjekk
Hold tunga rett i munnen! Tons of Rock har flere hundre akkrediterte gjester, presse og artister! For å få alle på plass til riktig tid og sted trenger vi et solid mannskap som tar i mot, registrerer og deler ut akkrediteringer til dem. Her er det til tider stor pågang, men denne jobben gir deg spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Nødvendig opplæring blir gitt.
Passer for: Nøyaktig og serviceinnstilte folk

 

Frivillig-innsjekk
Hold tunga rett i munnen! Tons of Rock har flere hundre frivillige! For å få alle på plass til riktig tid og sted trenger vi et solid mannskap som tar i mot, registrerer og deler ut akkreditering og goodiebags til dem. Her er det til tider stor pågang, men denne jobben gir deg spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Nødvendig opplæring blir gitt.
Passer for: Nøyaktig og serviceinnstilte folk

 

Billett-bytte:
Tusenvis av festivaldeltagere trenger å bytte papirbilletten sin til bånd! Dette teamet sørger for at dette går smertefritt.
Passer for: Nøyaktig og serviceinnstilte folk

 

Marked:

Pressevert
Det er mye presse på Tons of Rock. Som pressevert er oppgaven din å hjelpe journalistene med det de trenger hjelp til, holde orden i pressesenteret samt hjelpe til med koordinering av de forskjellige journalistene som kommer til oss.
Passer for: Utadvendte ordensmennesker

 

Aktiviteter & Tilbud
Vi er så heldig å ha mange sponsorer og vår egen handlegate. Sponsorene har egne stands og man kan kjøpe merch og mat i handlegata. Disse vil vi ta godt vare på og som vertskap er du ansvarlig for å hjelpe sponsorene med det de trenger hjelp til. Kanskje de trenger hjelp til å spinne lykkehjulet, med guitarhero ellr med utdeling av merch? Hvem vet, men det som er sikkert er dette teamet hjelper til med det som trengs.
Passer for: Serviceglade folk som liker å være på beina

 

Søk om å bli frivillig her