Artister

KISS

New York, US

«You Wanted the Best, You Got the Best» Tidens mest ikoniske hardrock band er klare for Tons of Rock. Ingen band har vel inspirert flere hardrockere, og gitt generasjoner så mye glede med sine fantastiske show som Kiss. Bandet har solgt over 100 millioner album, og har utallige platinum og gull utgivelser. Nå legger Kiss ut så sin store avskjedsturne «End of the Road World Tour», og lover det mest spektakulære showet i bandets historie. Du vet hvor du skal være når historie skrives på Ekeberg 27.juni 2019.

Volbeat

Volbeat til Tons of Rock!

Vi er ekstremt stolte av å presentere Nordens største band som headliner 28.juni 2019

Siden oppstarten i 2001 har det kritikerroste og Grammy-nominerte danske rockebandet blitt gigantiske med sin unike miks av klassisk rock ‘n’ roll, heavy metal og rockabilly. De slipper straks livealbumet «Let’s Boogie! Live from Telia Parken», innspilt foran 50.000 elleville fans i København. Det er den største konserten et dansk band har gjort i hjemlandet noensinne. Vi gleder oss enormt til at dette fantastiske livebandet skal lage tidenes folkefest på Ekebergsletta fredag 28. juni!

Def Leppard

Sheffield, UK

Et av verdens største band kommer til Tons of Rock og Ekebergsletta. Britene har solgt over 100 millioner album, og nylig avsluttet de en stadion turne i USA som hadde solgt over 1 million billetter. Bandet er og i de eksklusive selskapet på 5 band i verden som har solgt mere en 10 millioner av 2 ulike album med Pyromania og Hysteria . I Oslo kan vi glede oss til en hit parade av de sjeldne fra hardrock legendene.

Dropkick Murphys

Massachusetts, US

Dropkick Murphys blander tradisjonell irsk folkrock og punk, og er kjent som et helt fantastisk liveband. De spilte for et stappa Oslo Spektrum i februar i år – en konsert som fikk 9/10 av Musikknyheter: «Dropkick Murphys oser rutine og spilleglede, og det smitter vanvittig godt over på publikum». Vi garanterer feststemning på Ekebergsletta!

Dream Theater

Sist de var i Norge feiret de 25-årsjubileet til mesterverket «Images & Words» i Oslo Spektrum. De har fulgt opp med en rekke fantastiske album siden klassikeren fra 1992. Det fjortende studioalbumet «Distance over Time» slippes i februar, og lørdag 29. juni ser du bandet på Ekebergsletta!

In Flames

Gothenburg, Sweden

Nordens største metalband kommer til Oslo neste sommer! Svenskene i In Flames albumdebuterte med «Lunar Strain» i 1994, og har siden lagt verden for sine føtter. De har solgt rundt tre millioner album, og har headlinet det som er av festivaler og store venues. Vi gleder oss enormt til Anders Fridén & Co tar med seg sin «Gothenburg death metal» til Tons of Rock i juni!

Behemoth

Gdańsk, Poland

Verden hotteste extreme metal band er tilbake. De polske mestrene har inntatt tronen av den brutale metalen, og ser seg aldri tilbake. Deres nye mesterverk «I Love You At Your Darkest» sprenger alle grenser, og følger opp braksuksessen «The Satanist» på en måte kun polens mørke herrer kan.

Gluecifer

Oslo, Norway

Det meget suksessfulle og etterlengtede comebacket fortsetter! Gluecifer spiller fire utsolgte konserter på Sentrum Scene i høst, men til alle som ikke fikk tak i billetter - fortvil ikke - det blir mulig å se The Kings Of Rock i Oslo også i 2019. På Tons of Rock skal de bevise at de fremdeles er på toppen av rocketronen!

Testament

California, US

De amerikanske thrash metal-legendene Testament er bekreftet til Tons Of Rock! Bandet er virkelig i storform om dagen, noe de beviste da de spilte for utsolgt Rockefeller i mars. De har siden 80-tallet vært en av de store metalbandene, og fikk enorme tilbakemeldinger på sitt siste album «Brotherhood of The Snake».

Mayhem

Norges mest legendariske Black metal band er tilbake på Tons of Rock. De siste årene har Mayhem turnert for å feire mesterverket « De mysteriis dom sathanas» verden rundt. Nå er bandet tilbake i studio for å jobbe emd nytt materiale, og i Juni får vi klassikere fra hele karrieren på Ekebergsletta.

Oslo Ess

Oslo Ess er Norges mest hardtarbeidende rockeband. De har høstet strålende kritikker fra landets største aviser for alle sine album, og har vært listet på de største radiostasjonene med ikke mindre enn åtte singler, inkludert hitlåter som «Alt Jeg Trenger», «Bislett Stadion», «Caroline» og «Det Brenner Under Beina Mine». Til sommeren kommer de til Ekebergsletta! Dette blir kick-ass, rett og slett!

Powerwolf

Interessen rundt det tyske powermetal bandet har totalt eksplodert i det siste. I sommer headlineet de Europeiske festivaler for 40 000 tilskuere, og deres pågående turneer selger ut konsert etter konsert. Endelig kommer de til Norge, og vi kan vente oss et spektakulært show på Tons of Rock.

Amaranthe

Svenske Amaranthe har blitt et gedigent navn i metalverdenen. De slo igjennom i 2011 med det selvtitulerte debutalbumet som toppet en rekke lister, og med oppfølgeren tok bandet spranget til å bli et band i verdensklasse. Nå har de nettopp sluppet femtealbumet «Helix», og kommer til Tons of Rock i 2019!

Tesseract

UK

Britiske Tesseract startet opp i 2007, og er et av bandene som er kreditert for å ha skapt djent-sjangeren i den progressive metalen. De har en stor og trofast fanbase, og har med seg sitt fjerde album «Sonder» i bagasjen når de besøker Tons of Rock i juni!

Carcass

Ekstremmetal-bandet Carcass ble dannet i Liverpool i 1985. De la inn årene ti år senere, men gjorde et vellykket comeback i 2007, og har heldigvis holdt det gående siden. Det foreløpig siste albumet til metalveteranene, «Surgical Steel», fikk kjempekritikker, bl.a. 4/5 av AllMusic: «That Carcass chose to come out of their cave at all is impressive, but that they did it with both style and substance intact is great news for fans of extreme metal the world over».

Bury Tomorrow

Metalcore-bandet Bury Tomorrow fra Southampton kommer til Ekebergsletta i juni! De har gitt ut fem album, det foreløpig siste «Black Flame» kom i sommer. AllMusic beskriver musikken slik: «Offsetting layers of pleasant, atmospheric melody with sudden bursts of chugging heaviness, the band uses its breakdowns to create a brooding, moody effect, as if the songs are lurching into a fit when provoked from their somber ruminations». Dette kan du ikke gå glipp av!

Djerv

Djerv er tilbake, og comebacket skjer på Tons of Rock. Frontet av en av Norges mest karismatiske vokalister Agnete Kjølsrud kan vi vente oss et fyrverkeri av et show. Bandet lover både gamle klassikere, låter fra Animal Alpha og ikke minst rykende ferske låter.

While She Sleeps

De britiske metalcore-mesterne i While She Sleeps er klare for Tons of Rock! Sist de var i Norge spilte de for utsolgt Sentrum Scene sammen med Bring Me The Horizon. Nå er de endelig tilbake for et fullt festivalshow på Tons of Rock, etter at de dessverre måtte avlyse i fjor. Bandet ble for noen år siden kåret til årets nykommer av Kerrang, og har allerede etablert seg som en av sjangerens feteste band.

Black Debbath

Norsk metals barskeste menn er tilbake. Denne gangen skal de opp fra stiene, og inn på sletta på Ekeberg. Tons of Rock sine egne ambassadører feirer seg selv, festivalen og deg med egen «Tons of Rock» låt, slikt blir det fest av.

Ulver

Det legendariske Oslo-bandet Ulver er kjent for sin eksperimentelle rock og sine spektakulære konserter. Ulver har fans over hele verden, og vi er stolte og glade over at den grensesprengende og myteomspunnede gruppa tar turen til Ekebergsletta til sommeren!

Obliteration

Death metal-bandet Obliteration fra Kolbotn tar turen til Tons of Rock! De har nettopp sluppet låta «Detestation Rite» - første smakebit fra albumet «Cenotaph Obscure», som kommer i november. Det er fem år siden forrige album, «Black Death Horizon», som ble hyllet som årets beste metalplate av et samlet pressekorps.

Hällas

Hardrockbandet Hällas fra Sverige er virkelig et band å se opp for. De er inspirert av 70-tallets prog og 80-tallets NWOBHM, og ga ut sin debut-ep i 2015. De fulgte opp med konseptalbumet «Excerpts from a Future Past» i 2017, og får stadig flere fans!

Vltimas

Her snakker vi en nyhet det lukter svidd av. Vltimas består av ingen ringere enn David Vincent fra Morbid Angel, Blasphemer kjent fra Mayhem of Flo fra Cryptosy. Vi har fått ekslusivt tilgang på albmet, og dette kommer til å smelle. Vltimas gjør sin aller første konsert i Norge på Tons of Rock.

Black Viper

Black Viper sitt debutalbum «Hellion of Fire» ble av Jernverkets lyttere kåret til årets album i 2018. Og folket tar ikke feil, makan til fett album skal man lete etter. Dette er klassisk heavy metal og speed metal på sitt beste. Bandet er som skapte for Tons of Rock, og vi gleder oss til en sjelden konsert fra Black Viper 29.Juni.

Heave Blood & Die

Heave Blood & Die kan være norsk rock sin framtid. Med sin kompromissløse men fengende stonerdoom så bygger dette bandet seg nytt publikum hver eneste dag. Nordlendingene har bergtatt Trondheim Calling, skal filleriste Bylarm og vil endevende Roskilde. 27.Juni kommer de til Tons of Rock og leverer deilig vital norsk rock.

Circus Maximus

Circus Maximus er Norges ubestridte progmetal konger. Bandet har en enormt dedikert fanskare og deres forrige album gikk inn på topp 20 av up and coming band på Billboard listen. Man vet at man får et vanvittig show og fabelaktige produksjoner når man går på Circus Maximus konsert, og på Tons of Rock smeller det lørdag 29.juni.

Vreid

Vreid er synonymt med Sognametal og bandet er aktuelle med albumet «Lifehunger». Albumet har fått enorme anmeldelser og i høst turnerte sogningene hele Europa og Norge med flere utsolgte show. I 2019 skal Vreid turnere i USA, Canada og Mexico, og i Juni er de endelig klare for moderlandet igjen med en forrykende konsert på Tons of Rock fredag 28.juni

The Dogs

The Dogs var Norges mest solgte band på vinyl i 2018! Bandet som er frontet av Kristopher Schau kom tradisjonen tro med nytt album i Januar, og albumet Before Brutality fikk toppkarakterer over hele linja. Nylig kom nyheten om at de har solgt ut den kommende konserten på Rockefeller mange uker i forveien. Men fortvil ikke, bandet kommer til Tons of Rock lørdag 29.juni.

Raga Rockers

Raga Rockers er en av de 4 store og kanskje Oslo størst rockeband gjennom tidene. Nylig solgte de ut Rockefeller 2 ganger og selger i disse dager ut lokaler over hele landet. Legendene er aktuelle med den nye kanonlåta «Faneflukt». Til Tons of Rock kommer med en rocke hit-parade ingen andre kan match, og på hjemmebane skal de hylles som de kongene de er fredag 28.juni