Ofte stilte spørsmål

Hva ser Tons of Rock etter i en søker?

Tons of Rock ser etter dyktige og profesjonelle aktører som kan bidra med et variert og spennende utvalg til våre gjester. Presentasjonen av din stand er like viktig som varene du selger. Tons of Rock ønsker at publikum skal nyte et variert og spennende tilbud på festivalen, og vi vektlegger derfor orginalitet blant våre søkere. Vi ønsker også at alle søkere skal ha et fokus på bærekraftige varer, kvalitet og pris, samt at dere bidrar til et helhetlig uttrykk gjennom den visuelle presentasjonen av deres stand. I søknaden ber vi dere derfor legge ved bilder av deres stand eller foodtruck, og dersom dere er nyoppstartet ønsker vi skisser og bilder på hvordan deres stand kommer til å se ut. Søknader uten bilder og detaljert beskrivelse av konsept vil ikke bli vurdert, så vi anbefaler på det sterkeste at dere tar dette seriøst. Etterspørselen etter stand-plass på Tons of Rock øker for hvert eneste år, og det gjør også antall solgte billetter. Det er derfor et ønske, men ikke et krav, om at våre stander har lignende erfaring. Dette kan være vesentlig når det gjelder planlegging, forberedelser av mat eller bestilling av varer, mm. Når det er sagt ønsker vi også nye konsepter og ideer velkomne, og dersom dere tror dere kan være med på å skape tidenes festival sammen med oss oppfordrer vi dere til å søke!

Hva er det jeg ikke kan selge på festivalen?

Alt som selges under festivalen av leietakere, det være seg t-skjorter, vesker eller matretter, skal godkjennes i forkant. Det er strengt forbudt å selge noe festivalen ikke har godkjent, og dere vil ikke få mulighet til å legge til ekstra varer etter at vår frist for registrering av varer er utgått. I vårt søknadsskjema ber vi dere komme med ønsket meny/produkter, og det vil være mye tid å spare på å gjøre en god jobb her. Ingen band-relaterte artikler vil være tillat, med mindre det er gjort direkte avtale med festivalens ledelse. Ønskene kan lastes opp som word, pages eller pdf. Varer og produkter som er forbudt etter norsk lov vil selvsagt også være forbudt på festivalen.

Hva om jeg ikke trenger stand, da jeg kan gå rundt og selge varer mobilt?

Alle som ønsker å selge varer på Tons of Rock må ha en stand å selge fra. Det vil være strengt forbudt å drive mobilt salg, med mindre det har blitt tatt en avgjørelse direkte fra festivalledelsen om at dette gagner publikum. Uautoriserte mobile selgere eller markedsførere vil bli bortvist fra området, og Festivalen vil ikke stå ansvarlig for tap av inntekt.

Generelt om Foodcourt:
Vi har et generelt ønske om å prioritere de leverandører med et bærekraftig tilbud, og gode lokale råvarer. Vi ønsker også at hele vårt publikum skal kunne nyte av deres tilbud, og krever derfor at alle har minst én allergivennlig rett på menyen, glutenfri eller laktosefri. Vi oppfordrer også alle våre mataktører til å tilby noen vegetarretter, da vi ser at etterspørselen etter dette er  høy. Samtidig ønsker vi at alle tilbyr en budsjett-vennlig rett på rundt 80 kroner, og vi anbefaler at dere serverer et fullverdig, mettende måltid til under 200 kroner.

Husk at festivalpublikummet kommer til å sammenligne alle alternativene, og at det derfor vil være ugunstig å prise seg mye høyere enn gjennomsnittet. I tillegg til dette må alle menyer merkes med allergener, og dette inkluderer de menyer som blir presentert til publikum. Dette er veldig viktig for vårt publikum, og kommer til å bli kontrollert jevnlig. For mer informasjon, se Mattilsynets oversikt for allergenmerking.

Vi jobber aktivt for å skape det beste tilbudet til vårt publikum, og vil derfor prioritere unike
søkere. Vi har inget ønske om at våre stands skal utkonkurrere hverandre, og vil derfor ikke ta
inn flere stander som tilbyr nøyaktig det samme.

Hvor mange plasser er det i Foodcourt?

Det er et begrenset antall plasser i vår Foodcourt og vi vil prioritere de som best møter våre
vilkår. Vi har ca 14 plasser, men dette vil være avhengig av hvilke tilbud vi får inn og størrelse
på telt/foodtrucks!

Hva inkluderes i leien?

En standplass i foodcourt inkluderer et 5×5 meter telt, kassettgulv, 2 bord og 2 stoler følger med, og om man f.eks ønsker flere bord kan dette bestilles gjennom festivalen mot en ekstra kostnad. Dere vil også få x antall festivalpass til de som skal jobbe. Leie av standplass gjelder for 4 dager, inkludert ekstra tid til opprigg og nedrigg. Leietakere pliktes til å følge de oppsatte tidene for opprigg og nedrigg.

Hva om jeg har foodtruck?

Om du ønsker å søke plass til foodtruck er det i tillegg til de øvrige betingelsene for Foodcourt følgende vilkår:
– Maks lengde på bil: 7 meter
– Det vil ikke være tilgang til avløp/vann i bilene, og de som har egen vannkum vil ikke kunne benytte seg av disse. Dersom en allikevel skulle benytte seg av disse eller tømmer tanken på utsiden bilen vil en bli bøtelagt en betydelig sum. Om foodtrucken har egen avløpstank må denne tømmes på henvist område som kan befinne seg på utsiden av festivalområdet.
– En må selvsagt ikke betale for leie av telt, gulv mm om en skulle søke med foodtruck.

Generelt om Handlegate:
Vi kommer til å prioritere de standene med mest spennende tilbud, med fokus på variasjon og orginalitet, samt de med et allsidig tilbud som appellerer til Tons of Rock sitt publikum. Det er et begrenset antall plasser også i Handlegate, og det er ikke førstemann-til-møllaprinsippet som gjelder. Inkludert i leien kommer et 5×5 meter telt, kassettgulv, 2 bord og 2 stoler følger med, og om man f.eks ønsker flere bord kan dette bestilles gjennom festivalen mot en ekstra kostnad.

Dere vil også få x antall festivalpass til de som skal jobbe. Leie av standplass gjelder for 4 dager, inkludert ekstra tid til opprigg og nedrigg. Leietakere pliktes til å følge de oppsatte tidene for opprigg og nedrigg.

Øvrige fasiliteter:
Tilgang til vann finnes igjennom en vannstasjon på området, og her vil det også finnes skyllefasiliteter til deres utstyr. Festivalen stiller med personal-område og personaltoalett for alle som jobber, samt nattevakter på området og plass i kjøle-container(for leietakere i foodcourt). Festivalen dekker ikke lys, inklusive arbeidslys, ellers øvrige behov som oppbygging av fasade, belysning, dekor, arbeidsoppsett, skjøteledninger, og øvrig etablering og driftsbehov. Dette må dekkes av leietaker. Strøm og kasse-system bestilles for seg selv etter behov.

Søppelhåndtering under festivalen?

Festivalen setter ut søppeldunker til hver stand som dere kan benytte dere av. Dere er selv ansvarlig for å tømme disse søppeldunkene på anvist område, og det vil bli utført daglige kontroller for å sørge for at dette blir opprettholdt. Det er heller ikke tillat å kaste matrester eller væske på plen, men vi vil sørge for at anviste søppel-områder er godt merket og lett å finne! Mislighold vil bli bøtelagt per time hvor dette ikke blir rettet opp i, og utifra størrelse på overtredelse. Dette trekkes direkte fra omsetning.

Kan jeg selv velge plassering av min stand?

Vi tillater ikke valg av egen plassering. Det er i veldig liten grad plasser som er mer lukrative enn andre, men i den grad det finnes, går dette på ansiennitet.

Parkering?

Vi tilbyr ETT parkeringsoblat som gir dere muligheten til å parkere på egen parkeringsplass i nærheten av området, og det vil ikke under noen omstendigheter være mulig å parkere bilen sin inne på festivalområdet. Under opprigg og nedrigg gjelder egne regler, og dette vil bli opplyst ved en senere anledning. All kjøring på området under disse periodene skal avtales med Handelsansvarlig.

Hva om jeg er en forening eller veldedig organisasjon?

Representerer du en forening eller en veldedig organisasjon som ønsker stand på Tons of Rock, gjelder egne betingelser og vilkår. Ta kontakt med oss for mer info!

Kan jeg ha flere stands/konsepter?

Du kan godt ha flere stands/konsepter samme festival-år, men du må sende inn en søknad per konsept/stand.

Åpningstider?

Festivalens åpningstider gjelder for alle. Det vil si at alle med stand på Tons of Rock pliktes til å holde åpent for salg under HELE åpningstiden til festivalen, men også til å ikke drive salg utover disse tidene. Brudd på denne avtalen vil føre til sanksjoner. Tons of Rock vil informere om endelige åpningstider senest 2 uker før  festivalavvikling.

Hva trenger jeg å ta med meg av dokumentasjon?

Om deres søknad er vellykket, og dere skal være en del av Tons of Rock 2019, ber vi dere om å ta med følgende, men ikke utelukkende, dokumenter når dere ankommer festningen:
– Kopi av leiekontrakt og kopi av betalt leie
– Personal-lister
– Dokumenter for håndheving av regler, HMS-rutiner, IK-skjema, temperaturskjema osv.
– Meny med fullstending allergen-merking samt en fullstending ingrediensliste over alle deres
produkter.
– For mer informasjon om Mattilsynets krav til midlertidig matsalg, se Mattilsynet – Messer og
festivaler.

Når får jeg svar på min søknad?

Vi vil svare på alle søknader innen 15. Mars 2019. For å garantere at alle søknader skal bli vurdert rettferdig, ber vi dere sende inn deres søknad SENEST 1. Mars. Søknader etter denne fristen kan risikere å ikke bli vurdert.

Andre ting jeg bør tenke på?

Vi anbefaler at alle våre leietakere tenker igjennom sin bemanning og hvordan de ønsker at denne disponeres. Den kan være lurt å tenke på travle perioder, at dere skal sove og at dere skal ha noen pauser igjennom dagen. Av erfaring så vet vi at de standene som gjør det aller best er de som er godt forberedt, yter god service, og som har en estetisk innbydende stand. Tenk over hva dere kan gjøre for at dere skal være best! Det er også viktig at dere er forberedt andre ting som kan påvirke deres festivalopplevelse, slik som vær, vind, terreng osv. Selvom vi kan ha noen deilige solfylte dager, betyr ikke dette at det kan være kaldt på kvelden eller at det plutselig begynner å regne. Ta med varme klær, ekstra skift, gode sko og generelt utstyr som dere måtte trenge for å være ute i allslags vær. Det kan være lurt å ha med seg en tralle til frakt av varer og generelle ting under festivalen, terrenget er ulendt, og det er ikke mulighet for å kjøre bil på området under festivalen. Det er også strengt forbudt å kjøre bil på gresset utenom utlagte kjørematter, og det er viktig at dere spør før dere kjører om dere er usikre. Dere er selv ansvarlige for å følge regler gitt av festivalen, av Mattilsynet om dere søker plass i Foodcourt, samt HMS- og brannsikkerhet. Dere må også tenke på hvor dere skal bo. Det er IKKE tillatt å sove på området! Hotellrom og campingplasser kan fylles opp fort mot sommeren, og vi anbefaler alle å være ute i god tid. Tenk også på at det kan være slitsomt med lang reisevei under festivalavvikling, og det kan være en ønsker å bo i nærheten av Ekebergsletta.

Innsendt søknad til Tons of Rock 2019 betyr at dere har lest og godkjent det som står nevnt over, og er innforstått med de opplyste føringene som Tons of Rock legger for våre leietakere.