Frivillig

Som frivillig på Tons of Rock deltar du i en av alle de oppgavene som skal løses for at festivalen skal kunne arrangeres. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, men vi setter stor pris på om du har at du har et smittende godt humør enten sola skinner eller det regner horisontalt.

Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som belønning garanterer vi deg et minne for livet, fantastisk musikk, evig takknemlighet og heder og ære 😉

Hva forventer vi av deg som frivillig:

  • At du er fylt 18 år
  • At du er ærlig, god til å jobbe og har et godt festivalhumør
  • At du stiller opp når du skal, er edru og jobber den tiden du er satt opp
  • At du jobber 2 vakter i løpet av festivalhelga

Eller

  • At du jobber 3 vakter i forkant i forkant av festivalen

Dette får du:

  • 3-dagers festivalpass
  • Nye og gamle venner
  • Frivillig tskjorta
  • Mat når du er på jobb
  • Attest på utførte arbeidsoppgaver
SØK HER

Arena

Opprigg

Tons of Rock trenger dyktige folk for å få satt opp festivalområdet. Riggegjengen bygger opp festivalområdet før festivalen og oppgavene dine kan variere mellom å sette opp telt, gjerder, legge veiduk mm. Som rigger er det mye å løfte, bære og løpe rundt. Ta på arbeidstøy og gode sko.

Passer for: Folk med godt utvikla praktisk sans, pågangsmot, godt humør og som ikke er redd for å jobbe lange dager.

Miljøarbeidere/Renovasjon/Renhold:

Festivalområdet må bli godt tatt vare på. Miljøarbeiderene ser til at festivalområdet er rent og ryddig, og passer på at folk rydder opp etter seg.

Passer for: Folk som gjerne vil jobbe ute på arenaen, liker å ha det ryddig rundt seg og er glad i folk.

Dekor

Sammen med våre områdedesignere skal du få pynte opp festivalområdet vårt før festivalen åpner, og rydde pynten bort når vi er ferdige. Oppriggen går med til
maling, hamring og kanskje litt symaskin!

Passer for: Kreative sjeler som digger malekost, hammer og symaskin.

Camping

keberg Camping åpner dørene for bare Tons of Rock i festivaluka! Dette gjør at vi kan sette vårt helt eget preg på campen og lage den råeste festivalcampen med utsikt over hele Oslo. Vi skal sørge for at festivaldeltagerne og våre egne frivillige trives. Vi skal sørge for at de får den informasjonen de trenger. At de får mulighet til å kjøpe Tons of Rock merch og andre godsaker. I tillegg skal vi sørge for at det er rent og ryddig til enhver tid. Har du lyst til å lage den råeste festivalcampen vi noen sinne har hatt? Blir med da vel!

Passer for: Utadvendte ordensmennesker med glimt i øyet.

Lager & Logistikk:

Lageravdelingen sørger for ordning & reda i festivalens utstyr. Inn/utlevering av utstyr fra lageret etter behov og generell logistikk av lagerbeholdningen på festivalen. Lageret er noe
av det første som åpnes under opprigg og det siste som stenges under nedrigg. Dvs at vi trenger folk som kan jobbe før, under og/eller etter festivalen i denne gruppa.

Passer for: Utprega ordensmennesker, liste-lagere og service-hoder.

Runner

Festivalen har behov for driftige sjåfører. Det er masse varer, utstyr og folk som skal fraktest til og fra arenaen. Oppgavene her er mange og varierte og det er sjelden en kjedelig dag på jobben. Så liker du å kjøre mye bil så er dette jobben for deg. Søkere med førerkort klasse D1, D1E og BE blir prioritert. Vennligst oppgi førarkortklasser i din søknad.

Passer for: Stødige bilglade ja-mennesker

Adhoc

Tons sin “alt i ett”-styrke! Jobber med litt av alt under festivalen. Du settes inn der det trengs, når det trengs. I denne gruppen kan det hende du skal legge/lappe veiduk, rigge gjerder, henge opp skilt, stå i bar osv. Allsidighet er et stikkord.

Passer for: Vaktmesterhoder som liker å ta i et tak

Håndverkere:

Er du håndverker? Si ifra! Vi trenger deg! Husk å skrive yrke ditt.

Passer for: Elektrikkere, Rørleggere og Tømrere

Festivalinfo

Om du liker å hjelpe folk så er du på riktig plass! I Infobodene bistår vi med det meste. Om festivaldeltakerene har spørsmål, mista soveposen sin, eller vil slå av en prat om været så er du personen de kommer til. Ett  løsningsorientert sinn med sans for service er en uslåelig kombinasjon.

Passer for: Servicehoder og blidfiser

Artist/Scene

Scenerigg

Scene, lyd og lys skal rigges opp før festivalen. Her trengs det «stå på vilje»! I denne gruppa er det mange tunge løft og lange dager.

Passer for: Gutter og jenter som liker å ta i ett tak og bli svett på ryggen.

Scenecrew

Under festivalen hjelper du til på scena under og mellom konsertene, for at programmet skal gå så knirkefritt som mulig. Her er det viktig og ha godt fokus, høre på beskjeder og være kjapp i avtrekkeren når oppgavene kommer.

Passer for: Slagkraftige folk som liker å jobbe midt i smørøyet.

Artistvert

Som artistvert skal du sørge for at bandet/artisten får et hyggelig opphold og for at de er på riktig sted til riktig tid. Du hjelper til med å hålde backstage ryddig heile dagen og sørger for at artistene for et flott opphold hos oss

Passer for: Du utadvendt og serviceinnstilt. Vi er på jakt etter folk med gode språkkunnskaper!

Artist-transport

Festivalen har og behov for driftige sjåfører. Det er mange artister og folk som skal fraktes til og fra Ekebergsletta. Vi trenger frivillige som kan kjøre artistene, utstyr og annet. Det er viktig at man anser seg selv som en trygg sjåfør og at man er i stand til å manøvrere en 9-seter. Vi ser helst etter folk som har hatt førerkortet i minst 2 år. Søkere med førerkort klasse D1, D1E og BE blir prioritert. Vennligst oppgi førerkortklasser i din søknad. Arbeidstiden din kan være til alle tider av døgnet

Passer for: Selvstendige og stødige sjåfører med utpreget serviceinnstilling

Bevertning

Bar

Erfaringa vår tilsier at festival gjør folk ekstra tørste, og me treng nokon med godt humør til å tappe festivaløl. Erfaring fra bar er sjølvsagt ein fordel, men definitivt ikke et krav. De som jobber i bar har ansvaret for å tappe og selge øl, brus, snacks og andre barvarer til våre gjester i et rykende tempo.

Passer for: Folk med godt humør, tålmodighet og som er effektive og liker litt hektiske dager.

Catering

Frivillige, artister og eksterne aktører trenger mat både før, under og etter festival. Catering gruppa ser etter personer som er glad i å lage mat, takler til tider stort arbeidspress og som ellers har et smittende godt humør. Catering trenger folk både på opprigg, under avvikling og på nedrigg mens de som skal lage mat for artistene trenger hovedsakelig folk under avvikling.

Vi er veldig opptatte av maten vi serverer på Tons of Rock og det er det viktig at du er også.

Passer for: Serviceinnstilte folk med sans for matlaging

Trivsel

Trivselsspatruljen er for deg som er glad i folk, smiler mer enn gjennomsnittet og trivest med å gjøre andre bedre! Trivselsspatruljens oppgave er å være de frivillige sine frivillige. Vi skal sørge for at alle de frivillige på Tons of Rock har det bra, får seg ein kopp kaffe og en banan og holder stemningen oppe 24/7. Oppgavene til trivselspatruljen er å ta vare på frivillige og stab, spre god stemning og hjelpe til der det er behov. Denne gruppen bemanner frivilligteltet og patruljerer sletta med store smil og påfyll av energi. Smitter ditt gode humør? Da er dette jobben for deg! Dette er nok den kosligste jobben du kan gjøre som frivillig!

Passer for: For deg som lager pakkekalender til andre og som alltid deler godteposen din!

Backstagevert

Som vertskap backstage sørger du får at området er pent og ryddig og hjelper til med servering. Det er mange tilbud backstage på Tons of Rock, så noe av oppgavene kan også handle om å hjelpe leverandører.

Passer for:  Folk med servitørbakgrunn eller erfaring fra bar.

Akkreditering

Akkreditering-innsjekk

Hold tunga rett i munnen! Tons of Rock har flere hundre akkrediterte gjester, presse og artister! For å få alle på plass til riktig tid og sted trenger vi et solid mannskap som tar i mot, registrerer og deler ut akkrediteringer til dem. Her er det til tider stor pågang, men denne jobben gir deg spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Nødvendig opplæring blir gitt.

Passer for: Nøyaktig og serviceinnstilte folk

Frivillig-innsjekk

Hold tunga rett i munnen! Tons of Rock har flere hundre frivillige! For å få alle på plass til riktig tid og sted trenger vi et solid mannskap som tar i mot, registrerer og deler ut akkreditering og goodiebags til dem. Her er det til tider stor pågang, men denne jobben gir deg spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Nødvendig opplæring blir gitt.

Passer for: Nøyaktig og serviceinnstilte folk

Billett-bytte:

Tusenvis av festivaldeltagere trenger å bytte papirbilletten sin til bånd! Dette teamet sørger for at dette går smertefritt.

Passer for: Nøyaktig og serviceinnstilte folk

Sikkerhet

Båndsjekk & Search

Som vakt vil du inngå i festivalens største frivilligteam og få ansvar for blant annet adgangskontroll og search av festivaldeltagere, gjerdekontroll, samt kontroll av nødutganger og festivalområdet i sin helhet. Noe av de viktigste oppgavene som vakt er å passe på at alle har det bra under festivalen og ikke går seg vill på festivalområdet. Vi samarbeider med vektere dersom behovet for inngripen skulle dukke opp.

Passer for: Folk som liker ro og orden og som trives i høyt tempo

 

Medic

Medic Sør AS har ansvar for sikker helseberedskap på festivalen og samarbeider med lokalt sykehus og ambulansetjeneste. Teamet består av leger, sykepleiere, ambulansepersonell, samt frivillige med ulik helsefaglig bakgrunn.
Medics viktigste oppgave er å hjelpe publikum med stort og smått, slik at de får en god og trygg festivalopplevelse.
Medic hjelper blant annet med:
– forebyggende helsehjelp som tilgang på vann, ørepropper m.m.
– behandling av småskader, kuttskader o.l.
– håndtering av alvorlige hendelser som sykdom, skader og traumer

Passer for: deg med helsefaglig bakgrunn

Nabovertskap, Transport & Parkering

Tons of Rock skal avholdes på Ekeberg. Rundt Ekeberg er det mange naboer som skal taes godt vare gjennom hele uka. Dette innebærer at vi veilededer festivaldeltagerene dit hvor de skal og at vi sørger for et trygt nabolag. Vi skal også vise deltagerne hvordan de kommer seg til kollektivtransport ned igjen til sentrum, samt sørge for at folk bare parkerer der hvor vi skal parkere.

Passer for: Kjentfolk fra Ekeberg og balanserte folk som trives med høyt tempo.

Marked

Pressevert

Det er mye presse på Tons of Rock. Som pressevert er oppgaven din å hjelpe journalistene med det de trenger hjelp til, holde orden i pressesenteret samt hjelpe til med koordinering av de forskjellige journalistene som kommer til oss

Passer for: Utadvendte ordensmennesker

Sponsorvert

Vi er så heldig å ha mange sponsorer. Disse har egne stands på festivalen vår og vi vil ta godt vare på dem. Som vertskap er du ansvarlig for å hjelpe sponsorene med det de trenger hjelp til. Kanskje de trenger hjelp til å spinne lykkehjulet, med guitarhero ellr med utdeling av merch? Hvem vet, men det som er sikkert er dette teamet hjelper til med det som trengs.

Passer for: Utadvendte Ja-mennesker

Handlegatevert

Vi skal lage vår egen handlegate. Her får man kjøpt mat, merch og andre morsomme ting. Vertskapet, altså oss, sørger for at alle som kommer å setter opp en stand hos oss har det de trenger for å kunne lage butikk/kiosk, samt at vi sørger for at festivaldeltagerne skal få en bra opplevelse.

Passer for: Her trenger vi serviceglade folk som liker å være på beina

Hotellvert

Hotellvertskapet sørger for at alle gjester og artister kommer til riktig hotell, sjekker ut på riktig tid samt har oversikt over hvem som kommer til hvilke tider.

Passer for: Serviceinnstilte, utadvendte og ordensfolk

Vilkår

Som frivillig på Tons of Rock må du jobbe tre vakter på opprigg, eller to vakter under avvikling. Som takk for innsatsen får du et tredagerspass til festivalen. Har du lyst til å jobbe enda flere timer, er dette naturligvis helt lov!

Som frivillig forventer vi at du stiller opp når du skal, er edru og jobber den oppsatte tiden.

Skulle du bli syk eller på annen måte forhindret fra å stille til avtalt tidspunkt, plikter du å melde fra om dette til nærmeste leder eller frivilligteamet så fort som mulig. Om du allerede har fått utlevert pass kreves det også sykemelding for den aktuelle perioden. Om dette ikke kan fremlegges vil du faktureres for 3000 kroner for passet du har hentet ut.

Uten frivillige, blir det ikke Tons of Rock i 2019. Tusen takk for at du vil være med!